maanantai 27. helmikuuta 2017


Enemmän kuin sata varista parvessa korkeuksissa lumisadetaivaalla. Niin luulin mutta tuulessa leijailevia pilkkuja ja pisteitä, kirjaimia ne olivat. Olen alkanut suunnitella uutta kirjaa. Etsin. Pitää olla sopivasti maata jalkojen alla ja (aina) hiukan vettä, pitää olla ihmisiä, arkisia, tavallisia, hyviä, rakkaita, pitää olla eväät, jotta jaksaa. Pitää malttaa palauttaa tulevan teoksen taustatyökirjat, hyllyttää omaksi hankitut, kasata printtiliuskat ja muistikirjat, panna sivuun, arkistoida, tehdä tilaa uusille notkuville pinoille. Pitää olla valmis vallanvaihtoon, haikeuteen ja iloon. Pitää olla valmis kertomaan tehdystä työstä, pitää muistaa (ja ymmärtää), mistä siinä oli kyse, pitää, vaikka teksti on se, jonka pitäisi saada puhua (eniten), ja vaikka ei ole sanoja, joilla kuvaisi lyhyesti, tiiviisti, ollenkaaan sitä kaikkea, pitää muistaa, että minä en ole tekstini, pitää olla jännittämättä liikaa, pitää hengittää hyvin ja syvään, pitää luottaa, pitää malttaa olla riehaantumatta maaniseksi uudesta, pitää antaa sille kasvurauha, pitää nukkua, pitää syödä, pitää sietää tulevaa kaaosta, kevättulvia, pitää malttaa olla lehahtamatta lentoon valotaivaalle varisparvien, pilkkujen ja pisteiden sekaan, pitää irrottaa itsensä tekstistä, olla heittäytymättä korkeuksista vasten valkoista paperia, pitää muistaa elää.

4 kommenttia:

 1. Hienosti kuvaat kirjoittamisen ilon ja vaivan, ihmeet. Levollista mieltä siihen kaikkeen.

  VastaaPoista
 2. Minä olen täällä ihan hiljaa, sillä tämä(kin) tekstisi sykähdytti syvältä ja kauniisti, osaat niin vaikuttavasti kertoa meneillään olevasta, että se tosissaan koskettaa.

  Kaikkea hyvää valoa tulevaan, uuden ääreen ja valmiin esittelyyn! Jännittävää ja ihanan kuplivaa, nauti, pysy mukana! Oletkohan tulossa esim. Turkuun kertomaan kirjastasi, missä sinua olisi mahdollista kuulla, nähdä, ostaa kirja sinun omista käsistäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu!

   En vielä tiedä Turusta mutta Helsingissä olen to 30.3. ravintola Dubrovnikin Kuukauden kirjaklubilla klo 17 alkaen, on muitakin kirjailijoita, ohjelmaa ja kirjamyyntiä. Lämpimästi tervetuloa, jos sopii kalanteriisi!

   Poista