lauantai 30. tammikuuta 2016

Tärkeintä on valo, väri ja maisema

 

Kuvataitelija, graafikko, professori Lennart Segerstråle:
"Jokin minussa liittyy hyvin yhteen luontoon. Vuoden valoisan jakson palatessa jätän tavallisesti vaativammat sommittelutyöt lepäämään ja hakeudun luonnon helmaan. -- Tavoitteenani on uudistaa ja virkistää väriaistia, koska pitkän talven aikana helposti menettää hienoimmat vivahteet. En lähde töissäni aiheesta, sehän on usein jo tuttu. Tärkeintä on valo ja värit. Tunnen, että saan kaipaamaani uudistusta tutkimalla niiden rakenteita ja koostumusta kevään taittuessa kesään." 

Ekopsykologi Kirsi Salonen:
"Luonto on ihmisen ensimmäinen terapeutti. -- Toisista ihmisistäkin voi saada voimaa, mutta ihmiset tuottavat myös pettymyksiä. Luonto ei koskaan sano, että mulla on nyt kiire."

Metsä­te­ra­peutti Jaana Korkiamäki-Villanen:
"Metsässä ihminen riittää ja kelpaa sellaisena kun on, eikä keneltäkään vaadita mitään."

10 kommenttia:

 1. Niin levolliset kuvat. Viimeisestä tunnistan itseni. Mulle tuttu kampaus. Metsä on tosiaan terapiaa. Vaikka vähän pelkään mennä metsään yksin, nautin siitä pieninä annoksina perheen rymytessä jossain lähietäisyydellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annelie.

   Nutturat ovat näppäriä.

   Minäkään en yksin mene metsään. Pää on usein sinne mennessä niin täynnä, että kerrankin kävelin ajatuksissani eksyksiin ihan tuossa lähimetsässä, vaikka tunnen sen varsin hyvin. Ihanaa voida ottaa perhe mukaan metsään, saavat kaikki oman annoksensa vihreää voimaa, ja jokainen yleensä löytää sieltä ihan eri asioita. Niistäkin on kiva keskustella, jos siltä tuntuu.

   Poista
 2. ...ja tästä syystä hakeudun aina luontoon...:)

  VastaaPoista
 3. Metsä on minunkin terapeuttuni ollut pienestä pitäen.
  Kuvissasi oli jo kaunista kevään lupausta.
  Kevät on mukavin vuodenaika siksikin, että se ei petä koskaan. Valon määrä lisääntyy aina. Kylmä voi olla pitkään, mutta valo!
  Kesä ei aina tule, eikä oikea talvikaan. No syksyn pimeys kyllä tulee, mutta se ei ole minulle ehkä niin tärkeä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuvat ovat syksyltä mutta ihana, että näet niissä jo kevättä. Taidamme olla pitkän kaamoksen jäljiltä vahvasti valmiita kevääseen. Joillekin kevään valo on liikaa, saa samanlaista masennusta aikaan kuin toisille kaamos.

   Tuo on kyllä niin totta, mitä pohdit kevään olemuksesta! Uskollinen vuodenaika, ystävä!

   Poista
 4. Kiitos näistä! Metsä helpottaa, luonnon ja valon ihme. Äänet ja tuoksutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, luminen. :)

   Kyllä, metsä helpottaa. Ja luonto ylipäätään. Minulle rakkaita ovat myös kaikenlaiset aukeat ja aavat, peltomaisemat ja niityt, vesistöt, näkymät, joissa katse kantaa kauas.

   Koiran kanssa kävellessä olemme kuulleet lintujen kevätääniä. Tiaiset ovat ihan riehaantuneet. Ja varikset yhtä vallattomina. Ihanaa! Talvea lienee kosolti jäljellä, mutta tuo luonnon äänimaailman monipuolistuminen on kyllä valtava ilo.

   Poista
 5. Hienot lainaukset. Allekirjoitettavia ajatuksia. Kiitos, kun toit ne tietooni.

  Kaunis nuttura veden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Ilona.

   Nuttura on myös näppärä ja helppo. :)

   Poista