keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Hvem skriker i Juvlijuvet?


Satoi lisää lunta. Katselin aamulla norjalaisohjelmaa Juvli-joen rotkokanjonin öisistä äänistä. Saimme äidin yövieraaksi, söimme tomaattikeittoa, perunamuusia, poropyöryköitä ja rakuunaporkkanoita (yhdyssanaruokia). Teimme pihaan kaksi lumiukkoa, kävimme Kalevankankaan hautausmaalla ja Rauhaniemen rannassa (pidän tuosta virallisesta nimestä: Rauhaniemen kansankylpylä), sytytimme kynttilät, äiti kertoi nuoruuden rakkauksistaan, annoin tyttären nukketaloleikkeihin lapsuuteni muoviset Disney-hahmot.

On kirkasta. Aurinko paistaa, nostelen vuodevaatteita ulos tuulettumaan, syön mustikkapiirakkaa, säästelen sanoja, kirjoitan.

J.K. Joku oli hakeutunut blogiini Juvli-ohjelmaa etsimään. Se esitettiin Yle tv1:ssä nimellä Jokirotkon salaisuus eikä ole valitettavasti katsottavissa Areenalla. -- mutta Norjan tv tarjoaa sitä täällä. Kiitokset valppaalle Erkki Johannekselle vihjeestä.

4 kommenttia:

 1. Yhdyssanaruoat ovat hyviä. Minun tekisi mieleni juustomakaronilaatikkoa, mutta meillä on tänään vohveleita. Vaikka ei sekään huono ole, ei ollenkaan.

  Lämpimän ruoan korvaaminen vohveleilla, hillolla ja jäätelöllä on aina mainio idea... ;)

  VastaaPoista
 2. Vohvelit on oikein hyvä vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Se Jokirotkon salaisuus (Juvlijuvet) on nähtävissä NRKn Norjan Television netistä osoitteessa:
  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/306810/

  Erkki Johannes

  VastaaPoista
 4. Oi, kiitokset täsmennyksestä, Erkki Johannes! Lisäänpä tekstiin täsmennyksen. Hieno dokumentti on!

  VastaaPoista