tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kuka opettaisi, miten mammuttina ollaan?

Harvardin yliopiston tutkijat ovat yhdistäneet villamammutin dna:ta elävien elefanttien soluihin. Onko siinä järkeä, kysyi aamutv:n toimittaja.

"Mammutin kannalta ei ole, sen ympäristö on poissa. Kaikki mikrobit, joiden varassa oikea elävä mammutti toimii ja elää, on poissa. Sillä ei ole ketään mammuttiäitiä, joka opettaisi sitä, miten mammutina ollaan. Se on monsteri, jota voi ihmetellä -- Luodaan tällainen älykäs, herkkä eläin, jolla ei ole mitään paikkaa missään", vastasi evoluutiopaleontologian professori Mikael Fortelius.

4 kommenttia:

 1. *suruisa ja kiukkuisa huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo mietityttävää. Onneksi Fortelius otettiin kommentoimaan, koskettavasti puhui. Tuo oli minun tämänpäiväinen "ravinnelisäni".

   Poista
 2. Voi miten surullista tosiaan, tuo kohta missä mammutilla ei ole äitiä, joka opettaisi miten mammuttina ollaan. Siihen sisältyy niin paljon. Yksinäinen, kultainen mammutti. Ja kaikki ne muidenkin lajien edustajat, vaikkapa ihmislapset, joilla ei ole äitiä, tai ketään muutakaan, joka opettaisi, miten oman lajin edustajana ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihminen on kohtalaisen kaikkivoipa, miten sitä sitten käyttää... iso vastuu. Sama pätee toisaalta ihan perusvanhemmuutenkin.

   Poista