perjantai 31. joulukuuta 2010

Pitkäveteistä, haurasta, kevyttä ja yksinkertaista uutta vuotta 2011!


"Riittää kun elämäsi vene on kevyt ja siinä on kaikki ehdottoman tarpeellinen: kodikas koti ja yksinkertaiset nautinnot, muutama ystävä jolle ystävän arvonimen suo, joku jota rakastaa ja joka rakastaa sinua, kissa ja koira, piippu tai pari, tarpeeksi syötävää ja päälle puettavaa ja vähän enemmän kuin tarpeeksi juotavaa, sillä jano on kamala asia."
(Jerome K. Jerome: Kolme miestä veneessä. Suom. Tero Valkonen, 2000.)

"-- juuri pitkäveteisyydessä piilee myös yksilöllinen onni. - Tilastokeskuksen tuoreesta raportista selviää, että näennäisen mitättömissä harrastuksissa se onni on. Puutarhanhoito nousee voimakkaasti esiin. Ei onni ole tila, jonka kanssa voi herkutella, eikä mikään ihmeellinen autuus. Se on kauhean pientä ja haurasta."
(Kalle Haatainen, AL 3.9.2005.)

Pitkäveteistä, haurasta, kevyttä ja yksinkertaista uutta vuotta 2011!

6 kommenttia:

 1. Tahtoisin toivottaa Sinulle ja omillesi myös onnellista vuotta. Onnen sisältö on usein juuri hauras, kevyt ja yksinkertainen ja lisäksi, eikö se olekin jokaiselle omanvärinen.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea tuota sopivassa suhteessa myös sinulle toivon!

  Luin ääneen tuon Jerome K. Jeromen hyvän elämän määritelmän poikaystävälle (en osaa kutsua häntä mieheksi, hän on niin poikamainen ja nuorikin vielä, nuorempi kuin minä) ja hymyillen totesimme, että meillä on kaikki tykötarpeet, paitsi kissa ja koira (olen allerginen, muuten olisi taatusti nekin). Piiputkin löytyvät isän luota.

  Ja Kalle Haatainen se osuu taas asian ytimeen, hyvin viisaasti sanottu. Kiitos näistä!

  p.s. Huomasithan nuo pitkät afrikkalaishöpinäni tuolla alempana..?

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Rooibos. Tänä vuonna sinulla tärppää, sovitaanko niin? :)

  Ellinoora, kiitos. Minkä värinen sinun onnesi sisältö mahtaa olla? Minulla on selvästi aniliininpunaiseen vivahtavaa.

  Lumikko. Ole hyvä. Sama täällä lemmikkien suhteen. Niiden tilalle valitsen kirjat ja elokuvat ja musiikin myös. Kummisetä poltteli piippua, isäkin hetken aikaa. Ihana tuoksu! (Haluaisin piipun itselleni, ihan esineeksi vain.) Juu, vastasin just Afrikoihin. :)

  VastaaPoista
 4. Hyviä sanoja. Oikein rakastavaa ja kevyttä uutta vuotta sinulle ja teille!

  VastaaPoista