maanantai 28. marraskuuta 2011

Happiness soup to banish the blues

"-- eating yellow foods will result in laughter and happiness. This, then, is a yellow soup to banish the blues." Nigella Lawson

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Myös kurpitsakeitto voisi vaikuttaa suotuisasti (pohtii hän jolla on pakastin TÄYNNÄ kurpitsaa...). Mutta keltaista ruokaa tosiaan, ehdottomasti!

  VastaaPoista
 2. Porkkanalla arvelen olevan myös suotuisia vaikutuksia värinsäkin puolesta. Kurkumastahan, joka on mausteena reseptistä, on päätelty, että se saattaisi olla avuksi Alzheimer-taudin ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, tutkimustuloksiakin on. Kauniin värin antaa ruoalle toki myös.

  Talvi vaikuttaa minuun niin, että yhä enemmän mietin perustarpeita. On lohdullista, kun keittiössä hohkaa uuni tai liedellä porisee kattila, ja kauniin värinen ruoka ilahduttaa aina.

  VastaaPoista
 3. Jos kurpitsan oranssikeltaisuus auttaa myös, niin kokeile: http://italianihmemaa.blogspot.com/2010/03/lempea-risotto-alla-zucca-e-gorgonzola.html

  tai sitten ihan vain sahramiriisiä, jota itse teen yleensä ossobuchien seuraksi :)

  http://italianihmemaa.blogspot.com/2010/03/o-sole-mio.html

  Pirteyttä ja energiaa!

  VastaaPoista
 4. Vera, nam ja iso kiitos! Kopsasin talteen. En peruskurpitsan mausta oikein pidä, mutta tuota kurpitsaohjetta voinee kokeilla kesäkurpitsallakin. Koskenlaskijalla terästettyä porkkanakeittoa voisi tehdä myös. Selvästi talviunille olen valmistautumassa, kun ruoka ja nukkuminen hallitsevat ajattelua. :D Millaisissa keleissä Italian marraskuu tekee loppuaan?

  VastaaPoista
 5. Minunkin tekee nyt mieli pelkkiä keittoja. Voisin syödä jotain ihania kasviskeittoja joka päivä. En kylläkään syö.

  Luin monta monta juttua kerralla. Kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä, Kirjailijatar. Kasvissosekeitoilla voisin minäkin elellä. Tomaattikeittoa ja hernekeittoa noiden keltaisten ja oranssien lisäksi. Ruokavaliooni sisältyisi myös juustoja ja suklaata, tummaa leipää ja metwurstia, loputtomasti kahvia, saunan jälkeen lumihangessa viilennettyä Pepsiä - jos olisi hanget. Myös likööripullon haluaisin kaamoskaudeksi (ja vanhat kauniit liköörilasit). En likööreistä kyllä liiemmin välitä, mutta ajatuksena miellyttävä.

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen miettinyt joskus, että millä ruoka-aineilla eläisin, jos saisi vaikka vain viisi valita. Ne olisi tumma leipä, omena, maustamaton jogurtti, tomaatti ja juusto. Vaikkapa :)

  VastaaPoista
 8. Jos löydät jostain tuoretta kurpitsaa, niin kokeile sitä gorgonzolan/aurahuuston kanssa, se ei siis maistu yhtään kurpitsalle. Tai siis vähän, silleen sopivasti. me nimittäin emme myöskään tykkää kurpisasta, mutta tästä risotosta tykkäämme ;) Ja kesäkurpitsasta ja sinihomejuustosta teen aika usein pastakastikkeen, sinne reilu tujaus chipippuria niin johan piristyy :)

  VastaaPoista