lauantai 26. maaliskuuta 2011

Lempidrinkki

Kävin kaupungilla. Sain vihreiltä kierrätyslehden. Valitsin Annan (22/2010), jonka kannessa oli Anna Kortelainen. Hän kertoo:

"Kesällä 2001 kirjoitin esikoisteostani Virginietä. Isä ja äiti olivat mökillä, ja pidin majaa heidän asunnossaan Töölössä. Oli mielettömän kuuma heinäkuu. Istuin koneen ääressä bikinit päällä, käden ulottuvilla lasi kylmää roseeviiniä ja keko suklaakeksejä. En tiennyt, tulisiko kirjastani mitään, mutta nautin mielettömästi kirjoittamisesta.

Eräänä iltana, kun päivän tinki oli täynnä, päätin lähteä baariin ottamaan drinkin. Pukeuduin mustaan kietaisuhameeseen, ja kadulle päästyäni tuuli nostatti sen liepeet sivuun. Nauratti. Ajattelin, että minulla on tosi hyvännäköiset alushousut, näkykööt! En ollut koskaan tuntenut sellaista vapautta. Olin löytänyt ihan uudenlaisen olemassaolon ilon --"

Tykkään tuosta sitaatista. Taidan leikata sen jonnekin talteen. Mietin, minkä drinkin Kortelainen lopulta tilasi. Minä olisin ottanut Margaritan. Suosikkini on ehta sitrusversio, mansikkainenkin kelpaa. Mangoisiakin on tarjottu, en ottanut. Suomalaiset ovat kaikki olleet järjestään hailakoita huoneenlämpöisiä pettymyksiä. Haluan omani tuhdilla jäämurskalla, kunnolla koleana. Parhaan Margaritan olen saanut Meksikossa, jäädytetty malja, josta riitti kylmää juotavaa koko illaksi, seurana oli tortillachipsejä, lämmintä juustodippiä ja nuoruusajan kirjekaveri Teksasista.

-- mitäköhän ovat lukijoideni lempidrinkit?

J.K. Muistakaa osallistua Earth Houriin tänään klo 20.30 alkaen!

8 kommenttia:

 1. Ennen olin tylsä, otin aina Valkovenäläisen. Nyt olen vielä tylsempi, otan aina punaviiniä.

  Mutta yhdestä Hämeenlinnalaisesta ravintolasta, valitettavasti ei muualta, saa runsastakin runsaamman jäämurskansa takia ihanan raikkaan ja jälkiruokaisan, mehunsa takia ihanan marjaisan ja suuren lasinsa takia ihanan riittoisan ja hihityttävän drinkin: RedHamster. Kun joskus tavataan Hämeenlinnan yössä, vien sinut kokeilemaan. Kolea Margaritasi saa uskomaan, että voisit pitää Hamsteristakin.

  VastaaPoista
 2. Ihan pian pimenee täälläkin tunniksi. Tosin 11v:n on pakko antaa katsoa Merliniä.
  Lempidrinkki...hmmm...kahteenkymmeneen vuoteen en ole käyttänyt alkoholia. Aikoinaan joku salmiakkiviritys tai cherry oli hyvää. Nykyään lempijuomaa on Lidlin Saskia :))))
  Nyt pimeäksi talo.

  VastaaPoista
 3. Minä olen perinteinen nainen: Campari tuoremehulla ja Gin Tonic menevät täydestä. Just nyt rupesi tekemään mieli pientä tilkkaa portviiniä...

  VastaaPoista
 4. Jimmi, Margarita on minulla sellainen kerran vuodessa ilo. Viini on minustakin parasta, jos pitää valita. Lasillinen riittää, mieluiten ruoan kanssa, väsyn nykyään helposti. Ja siinä viinissä pitää olla kaikki kohdallaan. Kahvi, vesi ja cola-juomat ovat suosikkeja arkena. Hamster kuulostaa hauskalta, vaikka varsinaiseen yöelämään minusta tylsimyksestä ei taida olla.

  Leena, hei. Juu, kivennäisvedet ovat hyviä ja raikkaita. Olen yrittänyt kolasta siirtyä niihin. (Se eilinen valoton hetki oli muuten kohtalokas, lojuimme sängyssämme koko perhe, mies kertoi tarinoita, ja minä nukahdin heti! Mitä on tapahtunut sille minälle, joka nautti valvomisesta ja odotti iltoja?)

  Rooibos, kippis. :)

  VastaaPoista
 5. Jaaha, silloin nuorena join baareissa Bacardi-colaa. Siis silloin kun en juonut olutta.
  Sitten oli aika jolloin join vain olutta. Sittemmin ihastuin viiniin mutta olutta joskus vieläkin.
  Mitään varsinaisia drinkkejä en harrasta, toisinaan kesällä teen pastis-lasillisen. Pastista ja vettä, saa sen sameanharmaan anikselta maistuvan litkun.

  Alkoholittomista jutuista aika suosikkini on nykyään semmoinen että kivennÄisvettä ja esim. veriappelsiinimehua. Ihan kuin limsaa.

  VastaaPoista
 6. Violet, minullakin oli olut-kausi. Tosi lyhyt tosin, siihen liittyi opiskeluelämän yo-talovaihe. Oli kaikkia muitakin kausia, mm. vihreä smurffi-limska maistui jokusen vuoden.

  Nappaan tuon kivennäisvettä ja mehua -vinkin. Tein yhtenä kesänä raparperilimskaa paksusta raparperimehusta ja vichystä. Oli kyllä hyvää.

  VastaaPoista
 7. Varmaankin 2001 eikä 2011..? Kirjoitti Kortelainen Virginietä siis. Kiva katkelma.

  Lempidrinkkini on Tequila Sunrise. Ei niinkään maun takia, vaan sen hienon liukuväriefektin. Siinähän ainesosat ja samalla värit liukuvat toisiinsa, sellaista jaksan tuijotella ja ihmetellä. Drinkki on niin kallis, etten ole juonut kuin muutaman elämässäni. Nekin minulle on tarjottu.

  VastaaPoista
 8. Lumikko, hei. Tuijotin tuota sinun kommenttia kauan ja mietin, mistä vuosiluvuista kirjoittelet. Juu, numerokömmähdys. Korjaan.

  Oli hyvä teksti Kortelaisesta ja kauniita mustavalkokuvia. (Eikä haittaa yhtään lukea vuoden vanhoja lehtiä. Luen lähes kaikki noin, kun tuttavapiirissäkin harrastamme tätä lehtien kierrätystä.)

  Olenkohan koskaan maistanut Tequila Sunrisea? En usko. Tequilan mausta pidän eli voisi olla kokeilemisen arvoinen joskus. Käynpä googlaamassa ainekset.

  VastaaPoista