maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kylvemme kylmässä valossa

Täysikuu on paistanut suoraan sänkyyn. Emme ole laskeneet sälekaihtimia vaan ihailleet näkyä, katselleet miten kultainen kiekko nousee metsän takaa, kiipeää suurena silmänä taivaalle, nousee keskelle ikkunaa katselemaan, antaa kylpeä kylmässä valossaan, valvoo unta uuvuttuamme. Luonto on upea ja antelias.

9 kommenttia:

 1. Räpylät sentään, kun meillä on ollut pilvistä jo useamman yön. Ei näy tuo ihanuus iso-super.
  Nauttikaatte :)

  VastaaPoista
 2. Yöllinen taivas on ollut kyllä todella kaunis. Tänä aamunakin kun heräsin, kuu oli möllötti siinä aivan pihallamme, todella alhaalla.

  Kirjoittelin epähuomiossa (aamuinnossani) sun yhteen vanhaankin postaukseen viestin. Toivottavasti olet jo flunssasta selvinnyt...siitä flunssasta, josta kirjoitit tammikuussa:D Taidanpa ottaa kupillisen kahvia. Hyvät päivänjatkot sinulle!

  Tirlittan
  http://kirjoittajaelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Leena, tuollainenkin se kuu on, kuriton ja omapäinen, peittelee ja peittää.

  Tirlittan, kiva kun vanhojakin kommentoit, näen kyllä myös ne. Flunssa on ollut sitkeä, jäänyt hiukan päälle minulla ja miehellä, mutta eiköhän kesään mennessä ole ohi mokoma.

  Aamukahvihetkestä täältä terveisiä myös teille! Aurinko paistaa ja lämmintä iltapäivää luvattu. Taitaa olla kumisaapaskeli ("-- saappaan alla lotinaa -- kevät tulee, ihanaa!")

  VastaaPoista
 4. Olin viikonloppuna perheeni kanssa ruotsinristeilyllä ja meillä oli onnekkaasti hytistä merinäköala. Illalla nukkumaan mennessä katselin ikkunasta merta. Ja siellä se mollotti: upea täysikuu ja piirsi merelle siltaa. Mietin, että voiko tulla toista tällaista iltaa. Siihen totesin, että ei voi. Ei ihan samanlaista.

  VastaaPoista
 5. Tango merellä soi, ihan selvästi. Oi, minkä näkymän saittekaan, te onnekkaat. Täydellistä!

  VastaaPoista
 6. Minä olen ihan kuuhullu, kukun kaikki yöt täysikuun pitäessä maisemaa otteessaan. Hassua, en ollut ikinä ajatellut kuuta kultaisena, jotenkin kulta on ollut varattu auringolle ja kuulle on jäänyt joku vähemmän loistava metalli. Mielessäni siis.

  Flunssa jäänyt päälle täälläkin, poskiontelontulehdus ei hellittänyt edes antibiootilla... Jospa se kesä tosiaan veisi mokoman mennessään, viimeistään.

  VastaaPoista
 7. Minä en taas aurinkoa näe metallina, kun koen metallit kylminä. Mutta että onkohan kuu sitten enemmän kuparia kuitenkin, vaskinen kuu... Hmm. Aloin nyt tuota miettiä. Kulta alkusointuilee paremmin. :)

  Voi kehveli päälle jääviä flunssia. Kuulin, että kahdeksan viikkoakin voi riivata. Minä sairastin joskus muinoin monta kuukautta yhteen putkeen, sellaista pientä muhivaa keljua. Lääkäri pyöritteli päätään ja sanoi, että immuunijärjestelmä varmaankin uusiutuu.

  Valoisia päiviä!

  VastaaPoista
 8. Minuun ei tuo kuu vaikuta mitenkään. Ihmettelen aina, kun ihmiset sanovat, etteivät nuku, kun on täysikuu? Minä nukun aina ja missä vaan. Tänään otin 15 minuutin tirsat, ennen kuin piti lähteä liikenteeseen.

  Minäkin koen metallit kylminä. Ja kuu on mielestäni eri värinen eri kuukausina tai eri paikoissa. Voiko se olla? Välillä se on valkoinen, välillä ihan keltainen.

  VastaaPoista
 9. On, on, kyllä kuulla on eri värejä. Täysin toista on elokuun kuu kuin kevättalven. Tai sitten oma mielentila. :)

  Sinä onnekas hyväuninen, tuo kertoo minusta tasapainosta. Levollisena nukun minäkin hyvin -- mutta en silti kaikkialla, olen paikkojen suhteen toivottoman ronkeli ja (yli-)herkkä. Seura vaikuttaa minulla myös.

  VastaaPoista