tiistai 18. heinäkuuta 2017

 
 

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu! Hinnat olivat aika korkeat, se rajoitti hankintoja. Huonekalujen hintoja en kysellyt, oli kyllä ihania elämää nähneitä vaikka mitä!

   Poista
 2. Voi mitä aarteita!! Huokailen täällä, arvaatkin sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Mietin sinua, kun näin nuo matoilla päällystetyt tuolit, ne taisivat olla uutta tuotantoa. Niin paljon kaunista oli tuolla, olisin voinut jäädä sinne päiväkausiksi.

   Poista
  2. Ihanaa, juuri nuo tuolit, kiitos mietinnöistä, tiesit! ;) Näyttää aarreaitalta, jota pitäisi saada penkoa ja tonkia kaikessa rauhassa. Ostitko avaimen?

   Poista
  3. Juu, ostin, vaikka nuo taisivat olla uusvanhoja avaimia. Löysin myös ihanat sakset, painavat ja vanhat, hinta oli vain ihan liian korkea.

   Poista
 3. Mitä nuo yläkuvan metallilaatat ovat, korvat, kädet ja muut, mihin tarkoitukseen? Kysyin myyjältäkin, mutta hän ei osannut englantia, ei kaverinsakaan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään en tiedä, mutta ensiksi tuli mieleen kirkkoon lahjoitettava esine. Esim. korvakipuinen tai kuulonsa menettänyt voi rukoilla vaivansa paranemista. Vai lahjotettiinko kuva vasta kiitokseksi, kun oli parantunut. Jotain tällaista muistan joskus kuulleeni.

   Poista
  2. Seija, kiitos! Oikeilla jäljillä olit. Ehdin saada Facebookin kautta tämän vastauksen: "Niitä käytetään kirkoissa. Kun rukoillaan jonkun ihmeitätekevän ikonin edessä esim jalan paranemista, vauvan saantia, näön paranemista jne ja kun rukous toteutuu niin tälläinen viedään ikonin eteen merkiksi parantumisesta. Siksi on niin monta erilaista. Wikipedia: Votiivilahja eli votiivi on lupauksen yhteydessä jumalalle tai hengelle annettava uhrilahja. Votiivilahja yleensä asetetaan palvontapaikalle, kuten alttarille, ja se voi olla esimerkiksi kynttilä. Votiivilahja voi myös olla rukouksen yhteydessä annetun lupauksen mukaisesti annettu lahja."

   Poista