torstai 4. helmikuuta 2016


Kuljen päivittäin koiran kanssa osittain kaatuneen puun alta. Se nojaa neljänkymmenenviiden asteen kulmassa kavereihinsa. Puut pitävät huolta toisistaan, kerrotaan. Puiden salainen elämä, Das geheime Leben der Bäume, kuinka vähän me ihmiset tiedämmekään.

10 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen artikkelilinkki. Tuota kirjaa ei kai ole suomennettu, vai onko?
  Puut ovat kiehtovia, varsinkin vanhat persoonalliset yksilö.
  Siitäpä sainkin taas blogi-idean ......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiintoisaa tietoa! Kirja ilmestyy suomeksi näemmä Gummerukselta: https://service.randomhouse.de/book/The-Secret-Life-of-Trees/Peter-Wohlleben/e478046.rhd?frm=true
   Englanniksi kirjan saa Amazon.comin mukaan syyskuussa 2016.

   Puut ovat kiehtovia. Minä olen koiranpennun ansiosta kiinnittänyt viime aikoina huomiota myös niihin ihan pieniin, taimiin. Suloisia!

   Poista
 2. Minusta tuo uutinen oli sydäntälämmittävä. Mutta en suosittele lukemaan ihmisten kommentteja uutisten alla. Tein sen taas, voi huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Kaipaan tuollaisia uutisia. En lukenut kommentteja, onneksi, mutta voin arvata. Kaikenlainen ivaaminen on surullista.

   Poista
 3. Minä niin toivon, että suomentaisivat tuon kirjan. Olen aina ollut heikkona puihin ja aina olen myös ajatellut, että ne viestivät, tuntevat, ajattelevat. Enkä siis olekaan ollut ihan hörhö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gummeruksella on ainakin nyt oikeudet. Emmeköhän saa luettavaa. :)

   Et ole hörhö. :) Minä sain uutta energiaa tuosta uutisesta (flunssan keskelle). Tekee mieli etsiä käsiin taas kaikki puukirjat. Vinkkaan nyt, jos ei ole tuttu entuudestaan, Risto Rasan toimittaman antologian Hidas tanssi. Mäntyrunoja (2012).

   Puisevin terveisin
   Katja

   Poista
 4. Oh, Katja, kiitos tästä, mahtavaa!Olen nyt ihan fiiliksissä :) Tuli heti tarve kirmata lempipaikkaani vanhojen tammien luokse, sillä siellä kuulee ja näkee kaikenlaista, puilla on ihan oma maailmansa. Ja suomennosta ootellen! Kiitos myös Rasa-vinkistä. Varaan sen heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja terveisiä tammille! Vinkkaan tähän samaan yhteyteen Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon valokuva- ja tekstiteosta Puiden kansa. Lukuiloja!

   Poista
 5. Onpa uutinen :-) Hämmästyttää... Vaikka ehkä tuo on jo kauan tiedetty mutta unohdettu.

  Minäkin haluan lukea mäntyrunoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, entisaikain ihmisillä oli erilainen luontosuhde, puutkin koettiin ja ymmärrettiin toisin kuin nykyään. Kurkkaapa tuo Satulle vinkkaamani teos. Tässä yhteydessä pitää mainita myös hieno dokkari Tanssivien henkien metsä, jota taannoin katselin, tuli mieleen tämä puu-uutinen. http://areena.yle.fi/1-2194870

   Poista