torstai 30. elokuuta 2012

Hyväntuulen kirjoja


Sain Veralta haasteen listata kymmenen hyväntuulen kirjaa ja jatkaa haastetta. Listaan enemmän kuin kymmenen ja annan haasteen eteenpäin HaavettarelleMarikille, Mirvalle, Satulle ja Sanasulalle.

Tässä minun listani satunnaisessa järjestyksessä:
2. Juha Ruusuvuori: Topi Tarhakäärme –kirjat (Uskomattomat urotyöt, Topi Tarhakäärmeen seikkailut Pariisissa, Topi Tarhakäärme ja ottopoika, Topi Tarhakäärme seitsemällä merellä)
4. Schulzin Tenavat-sarjakuvat
5. Astrid Lindgren: Katto Kassinen
8. Leena Hietamies: Mökkini mun
10. Risto Rasa (kaikki runot)
11. Maija Asunta-Johnston: Punapukuisen naisen talo, Onnellisen naisen vuosi
16. Hanhensulan ravintola. Kirjallinen keittokirja.
17. Miina Savolainen: Maailman ihanin tyttö 
18. Tove Jansson: Haru - eräs saari.

(Ja kaikki Göran Tunströmin taidokkaat kirjat, vaikka niissä on melankolinen pohjavire eivätkä ne siten sovi täysin ylläolevaan listaan. Jokainen lukukerta on kuitenkin Elämys ja siten hyvänmielen hetki, vaikutus kestää kauan!)

10 kommenttia:

 1. Ihania! Ja nyt tajusin, että unohdin Huovisen ja Lindgrenin kokonaan omalta listaltani, vaikka ne sinne kuuluvat ja ovat vakituista piristyslääkettä, hyvä, että sinä muistit! :)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä, Vera! Lisäsin vielä Janssonin Harun. Myös sisustus-, ruoka- ja valokuvakirjoja voisi luetella, niistä saa visuaalista mielihyvää.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Hauskaa... pistän mietintään. Muiden hyvänmielen kirjoja täytyy myös hankkia yöpöydälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Tämä oli yllättävän vaikea, siksi listasin monta. Mietin rajaamisessa, mitä kaikkea tuolla hyvällätuulella tarkoitetaan. Minulla se - paria poikkeusta lukuunottamatta - rajautuu selvästi lapsuuslukemisiin, jonkinlaiseen kotoisuuteen (tai pehmeisiin arvoihin) ja naiseuteen.

   Poista
 4. Ihanaa! Kiitos, ilahduin :) Ja herkullinen haaste todentotta. Mietin tätä rauhassa, hyvässä tuulessa :)

  Ps. Ja ONNEA uunituoreesta kirjasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Odotan listaasi, mieti toki rauhassa. Tuohon ylle jo Marikille vastasinkin, että oma listani sai mietteliääksi. Kysyin mieheltä, mitä hän listaisi. Hän vastasi oitis Petri Tammisen ja Tuomas Kyrön. Minun paisuneessa listassani on paljon naiskirjailijoita ja naisen elämään liittyvää muutenkin.

   -- ja kiitos! :)

   Poista
 5. Kiitos - kaunis ja hellivä haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Odotan mielenkiinnolla sinunkin listaasi :)

   Poista
 6. Tämä oli mahtavaa - kiitos listasta. Siinä oli todella monta kirjaa, joista en ole ennen kuulutkaan. Ja on hyvä tietää, mitä lukea, kun haluaa hyvälle tuulelle.

  VastaaPoista
 7. Ole hyvä, Kirjailijatar. :) Sykysyisiä lukuhetkiä sinne, hyvää mieltä!

  VastaaPoista