tiistai 3. toukokuuta 2011

Epämieluisia vieraita

Viime viikolla saattelimme taudit matkaan, pakkasimme pienet laukut, hyvin varustelimme: silitettyjä kangasnenäliinapinoja, pieniä ruskeita pulloja, niissä eukalyptusta ja mentholia. Silti tulivat takaisin, eivät pihaa kauemmas lähteneet, surkeita matkamiehiä. Silmät, korvat ja kurkku. Virus ja bakteeri. Siellä ne nyt seisoskelevat eteisessä vaivaantuneina, kakistelevat kurkkuaan, katselevat kapsäkit kainalossa seiniä, lasten piirustuksia, pölyä katon rajassa. Odottavat että tytär ja minä ojentaisimme kättä, kyselisimme kuulumisia, tarjoaisimme simaa ja kahvia, valuttaisimme kylpyveden, heittäisimme sekaan viimevuotista laventelia, lämmittäisimme pyyhkeet, antaisimme asettua taloksi taas. Käännämme selän, murisemme, kuiskailemme kitkeriä sanoja. Ei meistä nyt ole, ei hippustakaan vieraanvaraisuutta meissä nyt.

8 kommenttia:

 1. Vaikka muuten on ollut kovasti rasittavaa taas niin ainakaan ei ole ollut tauteja. Kiitos siitä sinne mihin kiitos kuuluu eli en tiedä minne.
  PItäkää ovet säpissä ja tyypit rapussa.

  VastaaPoista
 2. Hus, hus moiset vieraat. Ei kaikkien tarvitse tulla iholle asti. Tsemppiä käden vääntöön.

  VastaaPoista
 3. Tönäisin tyypit ulko-ovesta pihalle. Puhaltelevat kämmeniinsä, virittelevät matkalaukuistaan nuotiota. Saatan heittää pari eilispäiväistä nakkia niille, karaiskoot itsensä, mokomat.

  Luinkin teidän nurjista. Olin jo kommentoimassa, mutta meni niin hlökohtaiseksi, että jätin tekemättä, helposti kerron liikaa. Lohduksi: tuttua ja jokapäiväistä on.

  VastaaPoista
 4. Voi miten hersyttävästi kuvattu ikävänikäviä vieraita. Murisisin minäkin.

  VastaaPoista
 5. Jl, kiitos. Yön aikana tunkivat ilmastointihormeista sisälle, ne ilkimykset. Nyt leikitään kuurupiiloa.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti ovat jo älynneet lähteä. Ovat käyneet tälläkin roikkumassa jotkut noitten sukulaiset... kurkkua kirvistää vieläkin...

  VastaaPoista
 7. Marikki, voi teilläkin. Meillä jäivät vielä majailemaan, mutta kohtalaisen tylsistyneiltä vaikuttavat. Ovat torkahdelleet istualleen ja sillä välin me olemme karkailleet ulos, kaupungille... yksi ehti molskahtaa taas puroonkin, kun oikein innostui livistämispuuhista.

  VastaaPoista