Hyvältä näyttää! Myös kurpitsakeitto voisi vaikuttaa suotuisasti (pohtii hän jolla on pakastin TÄYNNÄ kurpitsaa...). Mutta keltaista ruokaa tosiaan, ehdottomasti!
Porkkanalla arvelen olevan myös suotuisia vaikutuksia värinsäkin puolesta. Kurkumastahan, joka on mausteena reseptistä, on päätelty, että se saattaisi olla avuksi Alzheimer-taudin ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, tutkimustuloksiakin on. Kauniin värin antaa ruoalle toki myös.
Talvi vaikuttaa minuun niin, että yhä enemmän mietin perustarpeita. On lohdullista, kun keittiössä hohkaa uuni tai liedellä porisee kattila, ja kauniin värinen ruoka ilahduttaa aina.
Vera, nam ja iso kiitos! Kopsasin talteen. En peruskurpitsan mausta oikein pidä, mutta tuota kurpitsaohjetta voinee kokeilla kesäkurpitsallakin. Koskenlaskijalla terästettyä porkkanakeittoa voisi tehdä myös. Selvästi talviunille olen valmistautumassa, kun ruoka ja nukkuminen hallitsevat ajattelua. :D Millaisissa keleissä Italian marraskuu tekee loppuaan?
Ole hyvä, Kirjailijatar. Kasvissosekeitoilla voisin minäkin elellä. Tomaattikeittoa ja hernekeittoa noiden keltaisten ja oranssien lisäksi. Ruokavaliooni sisältyisi myös juustoja ja suklaata, tummaa leipää ja metwurstia, loputtomasti kahvia, saunan jälkeen lumihangessa viilennettyä Pepsiä - jos olisi hanget. Myös likööripullon haluaisin kaamoskaudeksi (ja vanhat kauniit liköörilasit). En likööreistä kyllä liiemmin välitä, mutta ajatuksena miellyttävä.
Minäkin olen miettinyt joskus, että millä ruoka-aineilla eläisin, jos saisi vaikka vain viisi valita. Ne olisi tumma leipä, omena, maustamaton jogurtti, tomaatti ja juusto. Vaikkapa :)
Jos löydät jostain tuoretta kurpitsaa, niin kokeile sitä gorgonzolan/aurahuuston kanssa, se ei siis maistu yhtään kurpitsalle. Tai siis vähän, silleen sopivasti. me nimittäin emme myöskään tykkää kurpisasta, mutta tästä risotosta tykkäämme ;) Ja kesäkurpitsasta ja sinihomejuustosta teen aika usein pastakastikkeen, sinne reilu tujaus chipippuria niin johan piristyy :)
Hyvältä näyttää! Myös kurpitsakeitto voisi vaikuttaa suotuisasti (pohtii hän jolla on pakastin TÄYNNÄ kurpitsaa...). Mutta keltaista ruokaa tosiaan, ehdottomasti!
VastaaPoistaPorkkanalla arvelen olevan myös suotuisia vaikutuksia värinsäkin puolesta. Kurkumastahan, joka on mausteena reseptistä, on päätelty, että se saattaisi olla avuksi Alzheimer-taudin ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, tutkimustuloksiakin on. Kauniin värin antaa ruoalle toki myös.
VastaaPoistaTalvi vaikuttaa minuun niin, että yhä enemmän mietin perustarpeita. On lohdullista, kun keittiössä hohkaa uuni tai liedellä porisee kattila, ja kauniin värinen ruoka ilahduttaa aina.
Jos kurpitsan oranssikeltaisuus auttaa myös, niin kokeile: http://italianihmemaa.blogspot.com/2010/03/lempea-risotto-alla-zucca-e-gorgonzola.html
VastaaPoistatai sitten ihan vain sahramiriisiä, jota itse teen yleensä ossobuchien seuraksi :)
http://italianihmemaa.blogspot.com/2010/03/o-sole-mio.html
Pirteyttä ja energiaa!
Vera, nam ja iso kiitos! Kopsasin talteen. En peruskurpitsan mausta oikein pidä, mutta tuota kurpitsaohjetta voinee kokeilla kesäkurpitsallakin. Koskenlaskijalla terästettyä porkkanakeittoa voisi tehdä myös. Selvästi talviunille olen valmistautumassa, kun ruoka ja nukkuminen hallitsevat ajattelua. :D Millaisissa keleissä Italian marraskuu tekee loppuaan?
VastaaPoistaMinunkin tekee nyt mieli pelkkiä keittoja. Voisin syödä jotain ihania kasviskeittoja joka päivä. En kylläkään syö.
VastaaPoistaLuin monta monta juttua kerralla. Kiitos :)
Ole hyvä, Kirjailijatar. Kasvissosekeitoilla voisin minäkin elellä. Tomaattikeittoa ja hernekeittoa noiden keltaisten ja oranssien lisäksi. Ruokavaliooni sisältyisi myös juustoja ja suklaata, tummaa leipää ja metwurstia, loputtomasti kahvia, saunan jälkeen lumihangessa viilennettyä Pepsiä - jos olisi hanget. Myös likööripullon haluaisin kaamoskaudeksi (ja vanhat kauniit liköörilasit). En likööreistä kyllä liiemmin välitä, mutta ajatuksena miellyttävä.
VastaaPoistaMinäkin olen miettinyt joskus, että millä ruoka-aineilla eläisin, jos saisi vaikka vain viisi valita. Ne olisi tumma leipä, omena, maustamaton jogurtti, tomaatti ja juusto. Vaikkapa :)
VastaaPoistaJos löydät jostain tuoretta kurpitsaa, niin kokeile sitä gorgonzolan/aurahuuston kanssa, se ei siis maistu yhtään kurpitsalle. Tai siis vähän, silleen sopivasti. me nimittäin emme myöskään tykkää kurpisasta, mutta tästä risotosta tykkäämme ;) Ja kesäkurpitsasta ja sinihomejuustosta teen aika usein pastakastikkeen, sinne reilu tujaus chipippuria niin johan piristyy :)
VastaaPoista