perjantai 21. huhtikuuta 2017


"On totisesti suuri ja vaativa urakka luoda fiktiivinen maailma tyhjästä kielen tarjoamien keinojen avulla! Kirjuri empi ja pohti kauan ennen kuin lopulta kirjoitti ensimmäisen sanan, 'taivas'. Harkittuaan pitkään hän kirjoitti seuraavan sanan joka oli 'meri'. Siten oli luotu taivas ja meri, mutta vielä ne eivät olleet erillisiä. Kirjuri järjesti asian panemalla kaukaisuuteen horisontin, ja hän teki siitä täysin katkeamattoman, sillä avoin merihorisontti oli kaunein näkymä jonka hän tiesi." (Lars Sund: Onnellinen pieni saari. Suom. Katriina Savolainen. WSOY 2007, 7.) Kuvat mieheni ottamia.

2 kommenttia:

 1. Miehelle terveiset, upeat kuvat! Ja sinä siellä, kuin olisit luoto maisemaan, ihanaihana!

  Ja ihastuttava tuo teksti, jotenkin siinä on niin kaikki, kaikki mitä voi tarvita. Ja minä olen kyllä samaa mieltä kauneimmasta näkymästä, niin se on.

  Kiitos, tuntui sielussa asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerron! Maisema on ihana, ei siihen kyllästy. Onneksi on näitä kuvia, saa ammentaa voimia niistä kaupungissa ollessakin (yhä enemmän kaipaan pois tästä hektisyydestä!).

   Joo, Lars Sund osaa. Hänen tyylissään kirjoittaa on jotakin samaa lämpöä ja sopivaa kreisiyttä kuin Göran Tunströmillä. <3

   Poista