sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Tomusokerilunta ja levollista joulua!


“Viisi kertaa päivässä kuulutettiin kaikissa ruokasalin seitsemässä pöydässä yksimielisesti julki tyytymättömyys tämänvuotisen talven sääsuhteisiin. Oltiin sitä mieltä, että se perin puutteellisesti täytti ne velvollisuudet, jotka sille ylävuoriston talvena kuuluivat.” (Thomas Mann: Taikavuori. Suom. Kai Kaila. WSOY 1982, 472-3.) 

On hämärää ja sateista, ei haittaa, kynttilät palavat. Loihdimme tomusokerista lunta ja jätämme joulusiivouksen tekemättä, annamme sen ajan lukemiselle ja piparkakuille. Hyvää joulua!

2 kommenttia:

 1. Talvi on täällä etelässä todellakin pettänyt meidät :) No, toisaalta on erikoista kävellä joulunpyhinä ulkosalla runsaan viiden asteen lämpötilassa ja ihmetellä pajunkissoja.

  Hyvä vaihtokauppa vaihtaa siivous lukemiseen ja pipareihin. Älkää murustelko! Kaunista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ari!

   Kyllä, vuodenajat ovat keikahtaneet. Ruoho vihertää, syreenissä on nuppuja, ja pajunkissoja minäkin katselin. Ne voisivatkin olla kauniita maljakossa jo nyt.

   Minä en jaksa kovin kauan olla toimetonna. Mielekäskin lojuminen kirjojen ja perhen kanssa sysää lopulta raivoisan energiseen toimintaan (se kai sen tarkoitus onkin). Saatanpa tehdä joulusiivouksen uudeksivuodeksi. ;)

   Sarastusta sinne vuoden viimeisiin päiviin, kaikkea hyvää!

   Poista